Romijncoaching – mijn praktijk

In deze video laat ik je kort zien hoe en waar ik werk als coach. Ik coach (young)professionals, managers en ondernemers met vraagstukken op zowel privé als werkgebied.
Romijncoaching – Familieopstellingen bij een coachvraag
In deze video vertel ik je over hoe een opstelling onderdeel kan zijn van een coachtraject bij mij. Hiervoor werk ik samen met Marisa Dijkstal van Vlonck. Een (familie)opstelling laat je met echte mensen, die representant zijn voor mensen uit jouw familie/omgeving, zien wat er eigenlijk in de diepte speelt. Dat geeft je inzichten op mogelijke patronen in jouw leven. deze inzichten werken systemisch door en kunnen we ook weer meenemen in je coachtraject.
Romijncoaching – Hoe kom je uit een dilemma?
Stel je staat voor een dilemma, bijvoorbeeld blijf ik ZZPer of ga ik in loondienst? In mijn coachpraktijk komen dilemma vraagstukken met regelmaat voor. Een manier om daarmee aan de slag te gaan is met een oefening waarbij we al lopend door de ruimte de verschillende opties doorleven. Daar komen dan inzichten uit waar je vervolgens mee verder kunt en ook in het echte leven stappen kan zetten die goed voelen!
Romijncoaching – Hoe voer je het eerlijke gesprek vanuit gelijkwaardigheid?
In deze video ga ik in op de worsteling die een manager had met enerzijds aardig gevonden willen worden door haar medewerkers en anderzijds ook grenzen moeten stellen aan gedrag van haar medewerkers of harde feedback moeten geven. Hoe acteer ik daarin het beste vanuit mijn rol als manager was haar coachvraag. Aan de hand van het zgn Mature model (van Nonons) leg ik hier het eea over uit en laat ik de valkuilen zien waar je makkelijk in kan stappen.
Romijncoaching- Wat als de buschauffeur niet altijd aan het stuur zit?
In deze video laat ik je aan de hand van de metafoor van een bus met een chauffeur en meerdere passagiers zien dat je je contact kunt maken met verschillende ‘stemmen’ (passagiers) in jezelf. In mijn coaching wordt met de zgn Voice dialogue oefening helder welke stem in jou het meest aanwezig is (en je vaak ook in de weg kan zitten) en welke andere stem je wel wat vaker aan het ‘stuur’ mag laten om jezelf prettiger te voelen, meer in balans te zijn.