Astrid Romijn

Coaching voor professionals en managers 

 

mijn aanpak

Mijn aanpak

Ik combineer mijn resultaatgerichtheid met nieuwsgierigheid naar dat wat zich afspeelt in de zgn.  ‘onderstroom’. Dat wat je niet ziet. Patronen die je in je dagelijks leven tegenkomt hebben vaak te maken met deze onderstroom. Door mijn coaching krijg je zicht op de echte zaken die spelen. In de eerste paar sessies richt ik me vooral op bewustwording  ‘ah zo zit het!’; daarna gaan we van bewustwording naar acties.  Je hebt immers een doel voor ogen, hoe ga je dat bereiken? En welk gewenst gedrag hoort daar dan bij?

 

 

Methodieken

Ik ben opgeleid bij School voor Coaching, Instituut voor Systemisch Werk en bij Nonons. Alles wat ik daar heb geleerd zit in mijn toolkit. Hieronder een idee van een aantal belangrijke methodieken die ik toepas. 

Systemisch werk

Ieder mens, ieder team, is onderdeel van een groter geheel: een ‘systeem’. Een aantal van de problemen waar mensen tegenaan lopen, zijn eigenlijk niet van henzelf maar van het systeem. Je merkt dit doordat een probleem zich telkens – in een net íets andere vorm – herhaalt. Of je instinct vertelt je dat het eigenlijk om iets anders gaat. Waar het eigenlijk over gaat ligt verborgen onder het probleem. 

Wat je wellicht niet beseft, is dat hardnekkige patronen die zich in je huidige leven manifesteren terug te voeren zijn op de patronen uit je familiesysteem (de onlosmakelijke verbinding met je biologische familieleden). Deze patronen neem je mee in je dagelijks leven en herhalen zich in je huidige relatie/gezin, op je werk etc.

In mijn systemische coaching werk ik  o.a. volgens de boeken van de Fontein van Els van Steijn. zie hier een interview van Sanny Verhoeven met Els van Steijn over familie opstellingen en de methodiek de Fontein.

Waarden en Overtuigingen

Iedereen heeft, vanuit zijn ervaring en de mensen die hierin een rol hebben gespeeld, waarden, normen en overtuigingen ontwikkeld die je manier van handelen vormen. Die waarden en overtuigingen ontstaan vaak al tijdens je jonge kinderjaren Ik help je om oude waarden en overtuigingen die blokkades voor je vormen, te vinden en op te ruimen. Zodat er ruimte ontstaat voor groei. Hiervoor pas ik bijvoorbeeld Transactionele Analyse toe of Voice Dialogue (voor de nieuwsgierigen of kenners onder jullie wellicht interessant).

Fysiek

Hoe beter je je gewaar bent van je hoofd, je hart en je buik, des te makkelijker blijf je afgestemd op jezelf. Je lichaam heeft je veel te vertellen: of je goed voor jezelf zorgt, of je krachtig en kwetsbaar durft te zijn, of je open bent of je je juist afsluit. Tijdens de coaching maak ik je met oefeningen bewust van wat je lijf  je laat voelen.

methodieken

Astrid Romijn

Coaching & Consulting

Mail: astrid@romijncoaching.nl

Telefoonnummer: 06-20425096

KvK: 73802808