Astrid Romijn

Coaching voor professionals en managers 

 

Astrid Romijn

Astrid Romijn – Coach Utrecht

Eerst maar even de zakelijke kant: ik heb een achtergrond als bedrijfsjurist en Principal/Manager HR en jarenlange ervaring in de zakelijke en financiële dienstverlening. Mijn coachpraktijk combineer ik dan ook met een stevige positie in het bedrijfsleven. Als Principal/Manager HR bij PGGM houd ik me bezig met corporate vraagstukken en ben ik sparringpartner voor directie, OR en RvC. En als coach in Utrecht begeleid ik ondernemers, leidinggevenden en (young) professionals. 

Wat de overeenkomst is van mijn beide ‘rollen’ is mijn interesse in dat wat mensen beweegt en hoe mensen in beweging te brengen. Dat wat niet zichtbaar is aan de oppervlakte samen zichtbaar maken, waardoor er groei kan ontstaan, is wat ik zo ontzettend mooi vind aan mijn werk! In het bijzonder heb ik een passie voor systemisch werk (familie opstellingen) en dat pas ik ook regelmatig toe in mijn coaching.

Dan mijn persoonlijke kant. Mijn interesse in coaching in het algemeen en systemisch werk in het bijzonder, is ontstaan toen ik zo achter in de 30 zelf een intensief coachtraject ben aangegaan.  Dat leidde niet alleen tot een scheiding van de vader van mijn kinderen maar van het één kwam ook het ander en zodoende las en praatte ik niet alleen vreselijk veel over persoonlijke ontwikkeling maar ben ik ook terecht gekomen bij een workshop familie-opstellingen. Vanaf het begin intrigeerde me dat enorm. Ik als nuchtere, resultaatgerichte jurist werd gegrepen door het onverklaarbare maar oh zo zichtbare van een familie opstelling (wil je meer weten over familie opstellingen lees dan bij het kopje Opstellingen). Met al mijn ervaring, kennis en bagage help ik nu graag anderen verder op het mooie pad van persoonlijke ontwikkeling. Belangrijke waarden voor mij zijn dan ook ‘Groei en Ontwikkeling’  maar ook ‘Ontdekken’. In de meest brede zin ben ik eigenlijk (of liever) een ontdekkingsreiziger. 

Dan nog even privé: ik woon in de bruisende stad Utrecht. Mijn twee jong volwassen zonen (25 en 27 alweer) wonen in de buurt. Samen met mijn partner Nico geniet ik ook nog van twee bonuszonen. Wij reizen graag en sinds kort is dat met een camper. In de zomer van 2022 hebben we zelfs twee maanden met de camper door Scandinavië gereisd.  Verder lees ik veel (vooral over coaching 😊) en doe ik aan yoga. Ik smul van scandinavische series én van de series Oogappels en Dertigers! Mijn guilty pleasure is met een reep chocola naar Ik vertrek kijken :-).

 

StiR en Nobco geregistreerd coach en aangesloten bij Coachfinder

Als StiR en Nobco geregistreerd coach breng ik niet alleen veel werk- en levenservaring mee maar beschik ik ook over een hoop inhoudelijke bagage. Naast twee universitaire studies (rechten en veranderkunde) ben ik als coach opgeleid aan de School voor Coaching en bij Nonons.  Daarnaast heb ik de opleiding familieopstellingen bij het Instituut voor Systemisch Werk gevolgd. Als coach ben je nooit uitgeleerd; ik doe aan intervisie via coachopleidingsinstituut Nonons. Tot slot ben ik gecertificeerd in het toepassen van Management Drives. Ik ben aangesloten bij Coachfinder (psychologie magazine).

Astrid Romijn

Coaching & Consulting

Mail: astrid@romijncoaching.nl

Telefoonnummer: 06-20425096

KvK: 73802808