Astrid Romijn

Coaching & Consulting

 

mijn aanpak

Mijn aanpak

In mijn aanpak heb ik oog voor jou in al je facetten. Ik combineer mijn resultaatgerichtheid met nieuwsgierigheid naar dat wat zich afspeelt in de zgn.  ‘onderstroom’. Dat wat je niet ziet. Patronen die je in je dagelijks leven tegenkomt hebben vaak te maken met deze onderstroom. Door mijn coaching krijg je zicht op de echte zaken die echt spelen. In de eerste paar sessies richt ik me vooral op bewustwording  ‘ah zo zit het!’; daarna gaan we van bewustwording naar acties.  Je hebt immers een doel voor ogen, hoe ga je dat bereiken? En welk gewenst gedrag hoort daar dan bij?

 

Methodieken

Ik werk met reguliere coachmethodieken en vanuit de volgende visie:

Systemisch werk

Ieder mens, ieder team, is onderdeel van een groter geheel: een ‘systeem’. Een aantal van de problemen waar mensen tegenaan lopen, zijn eigenlijk niet van henzelf maar van het systeem. Je merkt dit doordat een probleem zich telkens – in een net íets andere vorm – herhaalt. Of je instinct vertelt je dat het eigenlijk om iets anders gaat. Waar het eigenlijk over gaat ligt verborgen onder het probleem. 

Wat je wellicht niet beseft, is dat hardnekkige patronen die zich in je huidige leven manifesteren terug te voeren zijn op de patronen uit je familiesysteem (de onlosmakelijke verbinding met je biologische familieleden). Deze patronen neem je mee in je dagelijks leven en herhalen zich in je huidige relatie/gezin, op je werk etc.

Systemisch werken gaat over die band met je familie. Ook wel bekend als familie opstellingen. En gaat uit van drie basisprincipes:

Plek: iedereen heeft recht op een plek in het systeem.

Ordening:  Alle plekken staan in een rangorde ten opzichte van elkaar.

Balans: Geven en nemen dienen evenredig in balans te zijn.

Als er een verstoring is in deze basisprincipes dan ontstaan er dynamieken als teveel verantwoordelijkheid dragen, niet zichtbaar durven zijn, hard werken, moeite hebben met autoriteit enz. 

In mijn systemische coaching werk ik met Rake Vragen van Siets Bakker en de methodiek van de Fontein van Els van Steijn. Om een idee te krijgen bij wat ‘Rake Vragen’ is, kun je dit filmpje bekijken van Sjanett de Geus en Siets Bakker, en dit interview van Sanny Verhoeven met Els van Steijn over familie opstellingen en de methodiek de Fontein.

Waarden en Overtuigingen

Iedereen heeft, vanuit zijn ervaring en de mensen die hierin een rol hebben gespeeld, waarden, normen en overtuigingen ontwikkeld die je manier van handelen vormen. Ik help je om oude waarden en overtuigingen die blokkades voor je vormen, te vinden en op te ruimen. Zodat er ruimte ontstaat voor groei.

Fysiek

Hoe beter je je gewaar bent van je hoofd, je hart en je buik, des te makkelijker blijf je afgestemd op jezelf. Je lichaam heeft je veel te vertellen: of je goed voor jezelf zorgt, of je krachtig en kwetsbaar durft te zijn, of je open bent of je je juist afsluit. Tijdens de coaching maak ik je bewust van wat je lijf en je adem je laten voelen.

methodieken

Astrid Romijn

Coaching & Consulting

Mail: astrid@romijncoaching.nl

Telefoonnummer: 06-20425096

KvK: 73802808